iPhone & iPad: Eet gezonder, pers je voedsel

Door: Robin Smit | 07 december 2012 14:53

iPad

Op je voeding letten is lang niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Ondanks dat we allemaal weten hoe slecht sommige producten zijn, zijn ze toch vaak te onweerstaanbaar om te laten staan. De app Smash your Food doet toch nog een poging om jou een beetje gezonder te maken.

Smash your Food is een app die je probeert inzicht te geven in de samenstelling van voedsel aan de hand van suiker, zout en olie. Wanneer je de app voor de eerste keer opent wordt je gevraagd een profiel aan te maken. Vervolgens zal op dit profiel worden getoond hoeveel suiker, zout en olie er in elke maaltijd mag zitten die je neemt.

Uiteindelijk is het de bedoeling om virtueel verschillende maaltijden, drankjes en versnaperingen 'uit te persen' om te zien hoeveel er van de eerder genoemde stoffen inzitten. Hiermee zie je precies wat wel en niet goed is om te eten wanneer je alleen naar deze stoffen kijkt.

Smash your Food wordt standaard geleverd met een handjevol producten die je uit kan persen. Meer producten kan je aanschaffen in de app. Hiermee is Smash your Food een leuke hulp om gezonder te leren leven, maar het is er wel één die flink aan de prijs is. Ook zijn veel producten niet aanwezig in de app.

Kortom

Smash your Food is een app waarmee je virtueel je eten kunt uitpersen om te zien hoeveel suiker, zout en olie erin zit. De app is leuk, maar relatief duur en niet altijd compleet.

Beoordeling: 6/10

Download Smash Your Food in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Eet gezonder, pers je voedsel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.