iPhone & iPad app: Zie door de keurmerken het doel weer

Door: Robin Smit | 26 september 2012 12:40

iPad

Neem even de tijd om de verpakking van een willekeurig product te bekijken en je zult ongetwijfeld enkele keurmerken of andere symbolen op de verpakking vinden. Natuurlijk zijn deze er niet zomaar op geplaatst, maar zeg nu eerlijk, weet jij echt waar al deze symbolen voor staan?

Gelukkig is er voor dit probleem nu de handige KeurmerkenWijzer app. In deze app staan alle bekende keurmerken en symbolen die op verpakkingen kunnen staan, helder uitgelegd. Naast een korte beschrijving wordt bij elk keurmerk ook een score toegekend voor de factoren milieu, dierenwelzijn, sociaal en controle. Deze scores maken het mogelijk om in een oogopslag te zien wat het doel van een keurmerk is en of dit aansluit bij de eisen die jij stelt aan je producten.

De aanwezige keurmerken en symbolen in de app zijn overzichtelijk gesorteerd op productcategorie. Met behulp van dit systeem heb je een keurmerk in enkele seconden gevonden. Wanneer je niet helemaal zeker bent van de categorie, kan je ook op de naam van het keurmerk zoeken. De mogelijkheid om keurmerken te zoeken door een foto te maken van het symbool op de verpakking, zou een leuke toevoeging aan deze app kunnen zijn.

Kortom

KeurmerkenWijzer is een erg handige app waarmee je direct de betekenis van keurmerken en andere symbolen op verpakkingen van producten kan opzoeken. Door een score systeem zie je vervolgens in een oogopslag wat het doel van het keurmerk is.

Beoordeling: 8/10

Download KeurmerkenWijzer in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Zie door de keurmerken het doel weer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.