iPhone & iPad app: Zet de kleuren bij elkaar

Door: tessa-vermeulen | 09 augustus 2012 14:21

iPad

De makers van Words With Friends en Hanging With Friends laten je nu een volgende game met vrienden spelen. Het spel Matching With Friends is een kleurrijk en vrolijk spel, waar je met enig spelinzicht, de winnaar kan worden.

Na de kritieken op de eerste twee spellen over het gebruik van advertenties, is deze app vrij van reclame. Dit op zichzelf is al een zeer groot voordeel. Daarnaast werken de games in principe hetzelfde. Matching With Friends wordt door twee personen gespeeld. Je vindt tegenstanders via Facebook, de contactenlijst, op gebruikersnaam of de computer selecteert een willekeurig beschikbaar persoon.

Het bord bestaat uit 64 vakjes. Met de drie beschikbare bouwstenen bestaande uit drie wikkelkeurige kleuren kan het spel eenvoudig worden gespeeld. Het doel is de juiste kleurencombinaties te maken. De computer berekent vervolgens het aantal punten en jouw score wordt bepaald. Voor de dynamiek in het spel zijn er mogelijkheden tot het omruilen van stenen, het plaatsen van een bom of het aankopen van boobytraps.

Om verveling te voorkomen is het mogelijk meerdere spellen tegelijk te spelen. Ook kan je in contact blijven met je tegenstander via de chat, en zendt de app pushberichten als je aan de beurt bent.

Het design is kleurrijk en het spel is binnen no-time duidelijk. Alhoewel er geen diepgaande spelstrategieën te ontdekken zijn, is het toch zeer vermakelijk. Met name de gedetailleerde afwerkingen zijn kenmerkend voor de grote ontwikkelaar Zynga.

Kortom

Matching With Friends laat je, in tweetallen, de strijd aangaan om zo goed mogelijk de juiste kleurencombinaties te maken. Middels de trucjes kan je het spel aanpassen en jouw strategie bepalen. Met deze game komt ontwikkelaar Zynga weer met een fantastisch tijdverdrijf.

Beoordeling: 8/10

Download Matching With Friends in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Zet de kleuren bij elkaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.