iPhone & iPad app: 'Wie is het?' op de iPhone en iPad

Door: tessa-vermeulen | 15 mei 2012 08:59

iPad

Heeft-ie blauwe ogen? Draagt-ie een hoed? Dat zijn de vragen die je weer mag gaan stellen bij het spel Wie ben ik?

Vele oude spellen krijgen een nieuw leven als applicatie, zo ook het bordspel 'Wie is het?'. Er worden in totaal 24 kaartjes omgedraaid, met op ieder kaartje de naam en afbeelding van een persoon. Vervolgens mag je een kaart trekken, welke de andere partij moet raden. Het stellen van de vragen kan middels de iconen links op het scherm. Klik je bijvoorbeeld de bril aan, dan wordt de vraag gesteld 'Draagt de persoon een bril?'. Na antwoord, verwijder je de personen met of zonder bril. Het is de bedoeling dat je als eerste de naam op het kaartje van je tegenstander raadt.

De app maakt het mogelijk zowel alleen als tegen een vriend te spelen. Bij dit laatste moet de vriend wel in de buurt zijn, want online spelen kan helaas niet. Het stellen van de vragen is duidelijk, maar niet erg interactief. De app beperkt de speler tot het stellen van slechts acht vragen, wat de spelvreugde niet echt bevorderd. Eigenlijk kan je als speler vrijwel niets zelf verzinnen. Daarentegen ziet het design er speels uit en is het navigeren eenvoudig.

Kortom

Het oude bordspel 'Wie is het?' wordt goed vertaald in de app Wie ben ik?. Je kan gemakkelijk alleen spelen en tegen vrienden die in de buurt zijn. Daarnaast ziet de app er speels uit, met leuke afbeeldingen. Helaas wordt je als gebruiker beperkt in het stellen van vragen, waardoor de dynamiek uit het spel verdwijnt.

Beoordeling 7/10

Prijs: €0,79

Download Guess the Person in de AppStore.

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: 'Wie is het?' op de iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.