iPhone & iPad app: Video's en muziek van je computer afspelen op je iPhone of iPad

Door: Robin Smit | 24 april 2012 09:02

Nieuws

Als je de video's en muziek die op je computer staat wil afspelen op je iPad kan dat nog een flinke opgave zijn. Voornamelijk de video's willen nog wel eens voor een hoop werk zorgen. Met de app Air Playit HD wordt media op je iPad bekijken net zo gemakkelijk als op je computer.

Air Playit HD werkt met twee onderdelen. Aan de ene kant de app op je iPad en aan de andere kant de Air Playit media server software op je computer. In de software kun je al je media importeren, waarop je deze op je iPad kan bekijken. De software zet automatisch je bestanden om naar een geschikt formaat voor je iPad. Dit kan zowel live wanneer je over een 3G- of Wi-Fi verbinding je media afspeelt als vooraf. Bij deze laatste optie wordt de media naar keuze op je iPad opgeslagen zodat je dit later kan bekijken.

Het afspelen van media met Airplayit verloopt bijzonder soepel. Films in volledige HD-kwaliteit worden netjes aangepast voor je iPad. Eventueel is het ook nog mogelijk om zelf de kwaliteit aan te passen. Helaas konden wij de ondertiteling in Air Playit HD nog niet werkend krijgen. Dit is echter een bekend probleem.

Kortom

Air Playit HD is een app waarmee het bijzonder eenvoudig wordt om zowel video's als muziek naar je iPad te streamen over Wi-Fi of 3G. De app biedt ook de mogelijkheid om media te preloaden, zodat deze ook kan worden bekeken als er geen internet aanwezig is. Het enige grote nadeel aan deze app is het feit dat de ondertiteling op het moment niet werkt.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Bekijk Air Playit verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Video's en muziek van je computer afspelen op je iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.