iPhone & iPad app: Vergelijk het huidige weer met het gemiddelde weer

Door: Robin Smit | 28 juli 2012 15:50

Review

De Nederlandse zomer van 2012 is tot nu toe een van de koudste in de geschiedenis. Om duidelijk te zien hoe koud deze zomer nu echt is in vergelijking met andere zomers is er nu de app Voodoo Skies Normal or Not? Helaas doet de app niet zo goed dienst als reguliere app voor het weerbericht.

Functies

Voodoo Skies Normal or Not? Is een app die de vergelijking maakt tussen het huidige weer en het gemiddelde weer dat voor de desbetreffende dag geldt. Hierbij wordt uitgegaan van de huidige locatie van de gebruiker. De app doet dit zowel aan de hand van de temperatuur als de regenverwachting. Door verticaal over het scherm te vegen kan worden geschakeld tussen deze twee categorieën. Met behulp van een horizontale veeg beweging kan worden geschakeld tussen het weer voor vandaag en het weer voor morgen. Deze manier van werken is erg prettig en snel.

Normaal of niet?

De temperatuur wordt in de app op een mooie manier vormgegeven. Hierbij is gebruik gemaakt van een thermometer waarop de gemiddelde hoogste en laagste temperatuur voor de gekozen dag wordt getoond. Daarnaast staat de voorspelling voor de betreffende dag met daarbij het verschil ten opzichte van het gemiddelde. Op deze manier kan eenvoudig worden afgelezen of de temperatuur normaal is of niet.

Een zelfde soort functie is aanwezig voor de regenval. Hierbij wordt de procentuele regenkans voor de volledige maand vergeleken met de regenverwachtig voor de betreffende dag. Anders dan bij de temperatuur lijkt dit meer op appels met peren vergelijken, aangezien een dag wordt vergeleken met het gemiddelde voor een volledige maand.

Volledigheid Alhoewel Voodoo Skies Normal or Not een leuke app is om te zien of het weer normaal is voor de tijd van het jaar, is het de vraag of enkel deze functie voldoende is om de app te gaan downloaden. Zo mist de app de mogelijkheid om bijvoorbeeld het weer voor tenminste vijf dagen vooruit te bekijken. Daarnaast wordt er alleen uitgegaan van temperatuur en regenkans. Deze factoren maken dat de app simpelweg te kaal is om ook gebruikt te kunnen worden als reguliere app om weersvoorspellingen te kunnen raadplegen.

Kortom

Voodoo Skies Normal or Not is een echte aanrader voor wie benieuwd is of het weer nog echt zoveel beter of slechter is als soms wordt beweerd. De uitwerking hiervan is mooi vormgegeven, maar helaas erg kaal als het op functies aankomt. Hierdoor kan de app niet dienen als reguliere app voor het weer.

Beoordeling 5/10

Download Voodoo Skies Normal or Not in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Vergelijk het huidige weer met het gemiddelde weer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.