iPhone & iPad app: Veiliger op weg?

Door: Robin Smit | 12 november 2012 12:30

iPad

Het gebruik van je smartphone in het verkeer kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Even snel een contactpersoon opzoeken of een berichtje sturen resulteert al snel in een trip naar de verkeerde rijstrook of erger. De app Drive moet ervoor zorgen dat de gestuntel vanaf nu tot het verleden behoort.

Drive is een app die enkele essentiële handelingen op je iPhone veiliger moet maken. Zo is het mogelijk contactpersonen te bellen of ze een bericht te sturen. Ook is het mogelijk de muziekspeler op je iPhone te bedienen of een kaart van de omgeving weer te geven. Wat Drive uniek maakt is dat al deze handelingen met behulp van grote gekleurde vlakken op het scherm worden aangegeven. De besturing van de app sluit hier op aan met eenvoudige gestures en de mogelijkheid om bepaalde contactpersonen extra makkelijk toegankelijk te maken.

Drive blijkt in de ervaring zeker veiliger te zijn dan de standaard methode voor bijvoorbeeld het bellen van een contactpersoon. Het blijft echter een feit dat je nog steeds je ogen op het scherm moet houden in plaats van op de weg. Wie dus echt veilig wil rijden kan beter aan de gang gaan met spraakbesturing of zijn auto even langs de weg zetten.

Kortom

Drive is een app waarmee enkele essentiële handelingen van een iPhone eenvoudiger en veiliger te gebruiken zijn tijdens het rijden. De app maakt zijn beloftes waar en werkt goed. Of de methode helemaal veilig is, blijft echter de vraag.

Beoordeling: 6/10

Download Drive in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Veiliger op weg?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.