iPhone & iPad app: Test jouw muziekkennis in deze popquiz

Door: tessa-vermeulen | 11 augustus 2012 14:34

iPad

Men vraagt zich nu al af of SongPop de nieuwe hype wordt. Na het daverende succes van Wordfeud en Draw Something zijn we wel weer toe aan iets nieuws. SongPop laat je, samen met vrienden, een muziek quiz spelen.

De quiz wordt door twee spelers gespeeld. De tegenstanders kunnen op vier manier worden geselecteerd: Facebook, e-mail, gebruikersnaam of willekeurig. Je start een spel op ieder gewenst moment. Het is namelijk niet noodzakelijk dat de tegenpartij tegelijkertijd het spel start. Vervolgens verschijnt op het hoofdscherm een lijst met de huidige uitdagingen en standen.

Bij het starten van een quiz is er keuze uit drie verschillende categorieën muziek. Deze lopen uiteen van 'love songs' tot 'modern rap'. Kies jouw favoriete categorie en de quiz begint. Het doel is dat je goede antwoord zo snel mogelijk selecteert. Uiteindelijk worden jouw antwoorden en tijden opgeslagen, waarna de uitdaging naar de tegenstander kan worden gestuurd.

Bij winst verdien je drie muntjes, welke je vervolgens weer kan inleveren voor het aanschaffen van power-ups. Deze muntjes kan je overigens ook als in-app aankoop doen, te vinden onder 'shop'. Daarnaast verdien je, bij de snel antwoorden, ook sterren waarmee je nieuwe playlists ontgrendelt.

De app ziet er overzichtelijk uit en werkt zeer dynamisch. Met name het spelen van meerdere quizzen tegelijk en de kwaliteit van de nummers bevordert het spelgenot.

Kortom

Met SongPop kan je je muziekkennis eens goed onder de loep nemen in de vorm van een quiz. Met verschillende categorieen, diverse artiesten en nummers is dit een zeer leuk spel. Wellicht is SongPop de hit van de zomer.

Beoordeling: 9/10

Download SongPop in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Test jouw muziekkennis in deze popquiz

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.