iPhone & iPad app: Spoorzoekertje voor gevorderden

Door: Robin Smit | 23 november 2012 14:39

iPad

De avonturiers van morgen kunnen sinds enkele jaren zelfs in eigen land de meest spannende expedities met behulp van Geocaching ondernemen. Deze hobby kan ook wel worden omschreven als spoorzoekertje met behulp van GPS. Vanaf nu kun je dit ook doen met je iPhone als gids.

Doordat Geocaching als concept al langer bestaat, zijn er veel verschillende locaties in de database opgenomen waar andere gebruikers iets verstopt hebben. De objecten die je met Geocaching moet zien op te sporen bestaan in de meeste gevallen uit een afgesloten bakje of koker met daarin een logboek en enkele voorwerpen. Wanneer je een Geocache hebt gevonden is het de bedoeling dat je een bericht achterlaat in het logboek en een voorwerp uit de Geocache omruilt met een voorwerp dat je zelf hebt meegenomen.

Doordat Geocaching nu ook vanaf de iPhone kan is het mogelijk om zowel Geocaches te selecteren uit de database als ze te zoeken met de ingebouwde GPS functionaliteit in de telefoon. Doordat deze twee functies zijn samengebracht is het nu erg eenvoudig om een avontuurlijke dag te beleven. Erg handig aan de app is dat het mogelijk is om locaties en kaarten offline op te slaan, zodat je bijvoorbeeld ook op vakantie op zoek kan gaan. Helaas komt het gemak van de Geocaching app wel met een behoorlijke prijs. Verder voelt de interface van de app verouderd aan. Een kleine oppoetsbeurt zou geen overbodige luxe zijn.

Kortom

Geocaching is een avontuurlijk concept dat het beste kan worden gezien als spoorzoekertje met behulp van GPS. De app van Geocaching maakt dit een stuk eenvoudiger door de database met locaties en de GPS functionaliteit te bundelen. Helaas is de app wel behoorlijk aan de prijs. Ook voelt de interface van de app verouderd aan.

Beoordeling: 6/10

Download Geocaching in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Spoorzoekertje voor gevorderden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.