iPhone & iPad app: Snel rekeningnummers omzetten naar IBAN nummers

Door: Robin Smit | 11 september 2012 15:25

Review

Vanaf 1 februari 2014 zal iedereen gebruik gaan maken van zogenaamde IBAN nummers in plaats van bank- of gironummers. Hiermee wordt er in heel Europa een duidelijke lijn getrokken in het gebruik van rekeningnummers. Tevens is aan een IBAN nummer direct te zien uit welk land het komt en welke bank hieraan verbonden is.

Het omzetten van reguliere rekeningnummers naar IBAN nummers is zonder al te veel moeite zelf te doen, maar uiteraard is het altijd eenvoudiger als er iemand is die je hier even mee kan helpen. In dit geval is hiervoor de app Over Op IBAN in het leven geroepen. Deze app die onder andere afkomstig is van de Gezamenlijke Nederlandse Banken zet in enkele seconden reguliere rekeningnummers om in IBAN nummers. Hiervoor moet je alleen het rekeningnummer en een beveiligingscode invoeren. De app toont vervolgens het bijbehorende IBAN nummer.

Helaas biedt de app niet de mogelijkheid om in een keer meerdere rekeningnummers om te zetten. Hiervoor word je doorverwezen naar een externe website. Ook voor meer informatie over IBAN is dit het geval.

Kortom

Over Op IBAN is een handige app waarmee je snel rekeningnummers om kan zetten in IBAN nummers. Helaas biedt de app niet de mogelijkheid meerdere rekeningnummers tegelijkertijd om te zetten. Ook ontbreekt wat handige info over de implementatie van deze nummers. Deze elementen zijn wel beschikbaar via externe websites.

Beoordeling: 5/10

Download OveropIBAN-app in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Snel rekeningnummers omzetten naar IBAN nummers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.