iPhone & iPad app: Prachtige RSS reader van Google

Door: Robin Smit | 29 april 2012 09:03

iPad

Google Currents is een mobiele versie van Google Reader, de online RSS-reader van Google. Met deze RSS-reader belooft Google artikelen weer te geven op een manier waardoor het net lijkt alsof deze in een magazine staan.

De bewering die Google doet lijkt waar te zijn, want het uiterlijk van Google Currents is bijzonder strak. Daarnaast wordt in de app op een slimme manier gebruik gemaakt van de afbeeldingen, wat er voor zorgt dat het gebruik van de app ook een lust voor het oog is. In vergelijking met apps als Spool of Feedly weet Google Currents zich erg te onderscheiden.

Opvallend aan Google Currents is het feit dat de focus op de Google reader account van de gebruiker niet bijzonder groot is. In plaats daarvan geeft Google gebruikers suggesties voor content in verschillende categorieën. Voor gebruikers die graag nieuwe websites willen ontdekken is dit een leuke toevoeging. Mensen die liever gebruik maken van de websites uit hun eigen Google Reader feeds zullen dit eerder als storend ervaren.

Kortom

Google Currents is een RSS-reader van Google met een bijzonder strak design. Het gebruik van foto's van websites is erg mooi gedaan en laat de app echt aanvoelen als een digitaal magazine. Het feit dat de app voornamelijk de focus legt op het ontdekken van nieuwe websites, in plaats van direct de bestaande gegevens uit Google Reader te importeren kan als lastig worden ervaren.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Bekijk Google Currents verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Prachtige RSS reader van Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.