iPhone & iPad app: Navigatie voor hardlopers

Door: Robin Smit | 17 september 2012 10:27

iPad

De AppStore loopt over van de goede navigatie apps in veel verschillende prijsklassen. Deze apps zijn echter vaak gericht op gebruik in de auto, waardoor je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen niet zo veel aan deze apps hebt. Met VIA is er nu een navigatieoplossing speciaal voor hardlopers.

VIA geeft je de mogelijkheid een hardlooproute uit te zetten en hierbij door middel van gesproken navigatie de juiste route te lopen. De navigatie werkt goed en houdt rekening met het het type weg waar je als hardloper wel en niet mag komen. De gesproken navigatie is helaas iets minder goed. Doordat de gebruikte stem Engels is, worden straatnamen erg onduidelijk uitgesproken. Hierdoor is het soms moeilijk te begrijpen wat er wordt bedoeld. Daarnaast duurt het laden van de kaart bijzonder lang.

Een goede toevoeging aan de app zijn de ingebouwde hardloopfuncties. Zo houdt de app tijdens het hardlopen bij hoeveel kilometer je loopt, hoe hard je loopt en hoeveel calorieën je verbrandt.

Kortom

VIA is een navigatie app die speciaal is ontwikkeld voor hardlopers. Helaas is de gesproken navigatie soms moeilijk te volgen en het inladen van kaarten duurt erg lang. Een leuke toevoeging van de app is dat er wordt bijgehouden hoe je presteert tijdens het hardlopen.

Beoordeling: 7/10

Download VIA in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Navigatie voor hardlopers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.