iPhone & iPad app: Minecraft, maar dan net even anders

Door: Robin Smit | 24 maart 2013 19:50

iPad

Een van de meest opvallende games van de afgelopen jaren is natuurlijk Minecraft. Ondanks de eenvoudige grafische stijl heeft de game al vele miljoenen spelers kunnen bereiken. Ook voor Minecraft geldt dat overal waar succes wordt geboekt, er mensen zijn die het na willen maken. Dit is het geval bij Block Fortress.

Block Fortress is een game waarin jij moet proberen jouw basis te verdedigen tegen indringers. Opvallend hierbij is dat de game volledig is opgetrokken in Minecraft stijl. Dit wil zeggen dat de spelwereld en alles daarin bestaat uit vierkante blokken. In Block Fortress is het de bedoeling om een fort te bouwen waarmee jij je kunt verdedigen tegen de aanvallen van kwaadaardige wezens. Naast bouwstenen kun je hierbij verschillende automatische kanonnen en geweren plaatsen. Hiermee kan Block Fortress worden gezien als een moderne variant van Minecraft, waarin je jezelf voornamelijk verdedigt met zwaarden en pijl en boog.

Naarmate je verder komt in Block Fortress zullen de aanvallen op jouw fort heftiger worden. Hier staat tegenover dat je de beschikking krijgt over geavanceerdere wapens. Ondanks dat dit ervoor zorgt dat de game niet snel eentonig wordt, weet Block Fortress niet in dezelfde mate te overtuigen als Minecraft, al is de game zeker het proberen waard.

Kortom

Block Fortress is een app die het beste kan worden gezien als een moderne versie van Minecraft. Als speler is het de bedoeling een fort met afweergeschut te bouwen en je hiermee te verdedigen tegen de aanvallen van je vijanden. Block Fortress is een game die het niveau van Minecraft niet kan evenaren, maar zeker vermakelijk is.

Beoordeling 7/10

Prijs: € 1,79

Download Block Fortress in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl

1 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Minecraft, maar dan net even anders

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 september 2013 14:16 Anoniem
    sa
    sssaaai
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.