iPhone & iPad app: Je zou er bijna je abonnement op de krant voor opzeggen

Door: carolien-danckaerts | 07 februari 2012 09:11

Nieuws

De krant lezen is uit, het nieuws van internet halen is in. Oplagen van kranten worden drastisch verminderd en ook de gratis dagbladen hebben het moeilijk. Sp!ts heeft daarom een app geïntroduceerd met daarin een digitale krant. Zo kun je het dagblad lezen zonder zwarte vegen op je vingers of krakend papier.

De app van Sp!ts is letterlijk een krant op je smartphone. Bij het openen klik je op de krant van de gewenste dag en dan zie je deze in een kleine versie. Koppensnellen gaat prima, maar je moet niet proberen een artikel te lezen: de zoomfunctie is dramatisch.

Gelukkig kun je de artikelen aanklikken, waardoor deze vergroot worden weergegeven en op deze manier kun je de letters behoorlijk opblazen, wat erg prettig is. Al moet gezegd worden dat men dit wel even had mogen vermelden, nu moet je dit zelf uitvinden. Wat wel heel prettig is, is dat de artikelen erg snel laden omdat je eerst de hele krant downloadt voor je iets kunt gaan lezen. Hierdoor kun je ook lekker verder lezen als je bijvoorbeeld in een tunnel zit of om wat voor reden dan ook even geen internetverbinding hebt.

Kortom:

Sp!ts Nieuws is een prima krant op broekzakformaat die, als je weet hoe het werkt, erg prettig leest. Door de krantenopmaak te behouden krijg je een leuk, speels effect wat zeker niet hinderlijk is. Je zou er bijna je abonnement op de krant voor opzeggen.

Beoordeling 7/10

Bekijk Sp!ts krant verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Je zou er bijna je abonnement op de krant voor opzeggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.