iPhone & iPad app: Gratis documentaires kijken

Door: Robin Smit | 04 oktober 2012 16:08

iPad

Documentary.net is een app waarmee gratis verschillende korte en lange documentaires kunnen worden bekeken. De dienst biedt een erg groot en gevarieerd aanbod aan documentaires. Helaas ontbreken apps voor onder andere Android en Tablets. Ook is de app volledig Engelstalig georiënteerd.

De dienst

Documentary Network is een dienst die gebruikers de mogelijkheid geeft om gratis honderden verschillende documentaires te bekijken. De makers van Documentary Network claimen enkel documentaires van hoge kwaliteit te plaatsen. Dit is duidelijk te merken en geeft de dienst een professioneel gevoel mee. Daarnaast weet de dienst zich hierdoor te onderscheiden van videodiensten als YouTube.

De documentaires op Documentary Network zijn onderverdeeld in veel verschillende categorieën die allen goed gevuld zijn. Hiermee is de dienst geschikt voor een grote groep mensen. Van iemand die alleen nieuwsgierig is tot professionele doeleinden.

App

Documentary.net maakt de inhoud van Documentary Network ook op een prettige manier beschikbaar op de iPhone. Op het beginscherm van de app zijn de meest recent geplaatste documentaires te vinden. Wie op zoek is naar een specifieke categorie of onderwerp kan hier met de bijbehorende menu's naar navigeren. Opvallend is dat documentaires niet alleen binnen standaard categorieën zijn onderverdeeld, maar er ook op de lengte van video's kan worden gesorteerd. Deze toevoeging is erg handig voor personen die bijvoorbeeld net even tien minuten de tijd hebben om iets te bekijken.

Gebreken

Een functie die ontbreekt is de mogelijkheid om documentaires in de app te downloaden, zodat deze later kunnen worden bekeken op locaties waar geen WiFi beschikbaar is. Dit maakt de app minder geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in het Openbaar Vervoer. Een ander nadeel aan de app is dat er geen ondertiteling bij apps beschikbaar is. Gezien het feit dat alle documentaires in het Engels op Documentary Network worden geplaats, maakt dit de app minder geschikt voor het onderwijs of mensen die het Engels niet goed beheersen.

Platformen

Documentary.net is als app beschikbaar voor de iPhone. Gebruikers van tablets en telefoons met bijvoorbeeld Android of Windows Phone kunnen de video's alleen bekijken door de website van Documentary Network te bezoeken.

Kortom

Documentary.net is een absolute aanrader voor nieuwsgierige personen die graag documentaires over uiteenlopende onderwerpen bekijken. Helaas mist de mogelijkheid om video's vooruit te downloaden om deze later te bekijken. Ook zijn de documentaires enkel in het Engels beschikbaar.

Beoordeling: 7/10

Download Documentary.net in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Gratis documentaires kijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.