iPhone & iPad app: Digitaliseer je passen

Door: Robin Smit | 14 juli 2012 16:20

Review

We kennen ze waarschijnlijk allemaal wel. De overvolle portemonnees die uitpuilen met pasjes. Een pasje voor de supermarkt, een paar voor de verzekering en uiteraard de pasjes van alle kledingwinkels waar je graag komt. De app 'Pasjes' van het Zilveren Kruis moet hier verandering in brengen.

Uiteraard is deze app niet volledig uniek, want eerder werd hier onder andere al de app FidMe besproken. In vergelijking met deze app is de app van het Zilveren Kruis een stuk eenvoudiger. Zo stelt de app je in staat om foto's te maken van de voor- en achterkant van een pas om deze vervolgens later op te vragen. Eventueel kan ook nog enkele aanvullende informatie van de pasjes worden toegevoegd. Ondanks dat de functionaliteit niet zo uitgebreid is als vergelijkbare apps, is er over de werking van Pasjes weinig aan te merken. Wel kan worden afgevraagd of de app hiermee voldoende in huis heeft om te kunnen concurreren met een vergelijkbare functies die wordt meegeleverd met iOS 6, het nieuwe besturingssysteem voor de iPad en iPhone dat vanaf de komende herfst beschikbaar is.

Als extra functionaliteit biedt de app de mogelijkheid om alarmnummers in het buitenland te raadplegen. Dit maakt de app ook nog eens bijzonder handig voor op vakantie.

Kortom

Pasjes is een handige app waarin passen kunnen worden gedigitaliseerd om zo een overvolle portemonnee te voorkomen. De functionaliteit is in vergelijking met bijvoorbeeld FidMe relatief mager. Bovendien komt Apple zelf ook met een vergelijkbare functie in iOS 6. Wat wel erg handig is aan de app, is de mogelijkheid om noodnummers in het buitenland te raadplegen.

Beoordeling 6/10

Download Pasjes in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Digitaliseer je passen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.