iPhone & iPad app: Digitale scheurkalender voor een stukje wetenschap elke dag

Door: menno-van-bohemen | 02 juni 2012 09:03

iPad

Het populair-wetenschappelijk tijdschrift Quest weet een grote groep mensen enthousiast te maken voor de wetenschap. Dit doen ze door middel 'braintainment', het toegankelijk maken de wetenschap over alledaagse dingen. Antwoorden op vragen als 'Waarom hebben mannen tepels?', 'Hoe komt een moedervlek aan zijn naam?' en 'Hoe worden badparels gemaakt?' vind in het tijdschrift en op de website van het blad.

Naast de website en het tijdschrift heeft Quest nu ook een iPhone- en iPad-app. Niet een app waar je uren mee zoet kunt zijn, dwalend van het ene feitje in het andere, maar juist een app die slechts één vraag per dag behandeld, in de vorm van een scheurkalender. Je kunt de digitale blaadjes afscheuren tot je op de dag van vandaag bent. Terugbladeren kan uiteraard niet, net als bij een echte scheurkalender.

Elke dag wordt een vraag behandeld die de meeste stemmen heeft gekregen. Je kunt enkel stemmen op de vraag van morgen en hebt hierbij de keuze uit 3 verschillende vragen uit de categorieën bio, psychologie, tech en historie.

Kortom

Quest 100 dagen is een leuke app voor een stukje wetenschap elke dag. Door te stemmen kun je invloed uitoefenen op de vraag van morgen, en het antwoord op de vraag kun je gemakkelijk delen op Facebook. handig, want even terugbladeren zit er in deze virtuele scheurkalender niet bij. Net als in het echt.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 1,59

Download Quest 100 dagen in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Digitale scheurkalender voor een stukje wetenschap elke dag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.