iPhone & iPad app: De ideale app voor echte boekenwurmen

Door: tessa-vermeulen | 26 juni 2012 09:02

Nieuws

Ben jij een echte boekenwurm? En wil jij altijd direct op de hoogte zijn van de nieuwste boeken? Dan is deze app Lees dit Boek echt een aanrader! Iedere week verschijnen vier nieuwe boeken en kan je direct een fragment lezen.

Het hoofdscherm toont de kaften van minstens vierentwintig boeken. Onderaan de afbeelding wordt het aantal sterren weergegeven, welke door gebruikers zijn toegekend. Meer informatie over een bepaald boek krijg je door deze aan te klikken of in het hoofdscherm het boek om te draaien. Middels deze laatste functie wordt een citaat zichtbaar en een afbeelding van de schrijver(ster).

Lijkt het boek jou interessant? Dan klik je deze aan en krijg je direct gedetailleerde info. De prijs is direct een link de iBookstore, waar je het boek met korting kan kopen. Echter, wil je eigenlijk eerst even de schrijfstijl beoordelen, lees dan een fragment. Het betreft hier vaak een compleet hoofdstuk, waardoor je je echt kan verdiepen in het verhaal.

Tijdens het lezen kan je eventueel ook het lettertype en de grootte naar wens aanpassen. Enthousiast over hetgeen je gelezen hebt? Dan kan je het boek met vrienden delen via Twitter, Facebook en e-mail.

In wezen is Lees dit Boek een interessant advies-orgaan. Het is niet de bedoeling dat je binnen deze app alle Nederlandse boeken vindt. De vormgeving werkt zeer goed bij de functie van deze app.

Kortom

Als je inzicht wil krijgen in recent verschenen boeken dan kan dat met deze app. Het prachtige design is functioneel en werkt fantastisch. Daarnaast wordt er veel informatie over de boeken vrijgegeven en zijn de sociale media geïntegreerd. Hopelijk sluiten nog meer uitgevers zich (naast de huidige eenentwintig) bij dit initiatief aan.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Download Lees Dit Boek in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: De ideale app voor echte boekenwurmen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.