iPhone & iPad app: Compensatie voor foto liefhebbers

Door: Robin Smit | 16 september 2012 15:45

iPad

Facebook Camera is een app die het voor iPhone bezitters onder andere mogelijk zou moeten maken om meerdere foto's tegelijkertijd naar Facebook te uploaden. Daarnaast is de app geoptimaliseerd voor het bekijken van foto's van vrienden. Het is echter de vraag of deze nieuwe app geen standaard onderdeel van de reguliere Facebook app zou moeten zijn.

Foto's bekijken

Het hoofdscherm van Facebook Camera heeft veel weg van de tijdlijn weergave die ook aanwezig is in de reguliere Facebook app. Het grote verschil kan worden gevonden bij de updates die hierop worden weergegeven. Waar de reguliere Facebook app zowel geschreven updates als foto's weergeeft, worden bij Facebook Camera alleen foto's getoond. Andere functies zoals het vergroten van foto's, liken en commentaar geven werken nagenoeg hetzelfde als in de reguliere Facebook app. Dit valt een beetje tegen bij een app die speciaal is ontwikkeld voor het bekijken en uploaden van foto's.

Foto's uploaden

Een andere grote toevoeging van de Facebook Camera app is de mogelijkheid om meerdere foto's in een keer op Facebook te plaatsen. Hiervoor heeft de app een eenvoudig te gebruiken fotokiezer. Deze haalt automatisch alle foto's op die op de iPhone staan. Om foto's te uploaden is de gebruiker verplicht de app toegang te geven tot zijn of haar locatie. Volgens de makers van de app is dit een limitatie die opgelegd is door Apple. Desondanks zijn er al meerdere gebruikers die hierover klagen gezien Facebook Camera hier theoretisch gezien altijd een locatie mee kan opvragen van de gebruiker.

Na het selecteren van de foto's is het mogelijk deze te uploaden naar Facebook. Eventueel biedt de app de mogelijkheid filters toe te passen op de foto's en deze bij te snijden. Ook dit is een verbetering ten opzichte van de reguliere Facebook app, maar echt uniek kan dit niet worden genoemd. Verder kunnen ook locatie, personen, album- en privacy instellingen aan de foto's worden toegevoegd.

Aparte app?

Ondanks dat de verbeteringen van Facebook Camera ten opzichte van de reguliere Facebook app relatief klein zijn, heeft Facebook toch besloten voor deze functies een losse app uit te brengen. Het mag duidelijk zijn dat Facebook haar gebruikers hiermee wil aanmoedigen meer foto's te plaatsen op het sociale netwerk. Toch voelt het alsof Facebook Camera meer een compensatie geeft voor enkele tekortkomingen aan de reguliere app. Tenzij Facebook meer in petto heeft voor de app, had er beter kunnen worden gekozen voor een integratie in de reguliere app.

Kortom

De mogelijkheid om meerdere foto's naar Facebook te uploaden en de speciale foto-weergave van de tijdlijn geven Facebook Camera wel degelijk een onderscheidend vermogen ten opzicht van de reguliere app. De nieuwe mogelijkheden zijn echter zodanig beperkt dat het de vraag is of deze niet beter hadden kunnen worden toegevoegd aan de reguliere app.

Beoordeling: 5/10

Download Facebook Camera in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Compensatie voor foto liefhebbers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.