iPhone & iPad app: Camping informatie direct bij de hand

Door: tessa-vermeulen | 08 augustus 2012 14:59

Review

Kampeerders opgelet! Ga jij deze zomer buiten of binnen Nederland kamperen en ben je dat gesjouw met dikke campingboeken wel zat? Met de ANWB Campinggids 1 voor de iPhone en iPad is dit probleem opgelost. Vind gemakkelijk campings, beoordelingen en specificaties.

Wil je bijvoorbeeld naar Kroatië of Italië? Dan moet deze app je helaas teleurstellen. ANWB Campinggids 1 beschikt namelijk alleen informatie betreffende negen Europese landen: Andorra, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Luxemburg, Nederland, Portugal en Spanje. Wel is er keuze uit ruim 3000 verschillende campings, variërend van luxueus tot een standaard gezinscamping.

Als aanvulling op deze eerste gids, biedt de ANWB ook campinggids 2, met de overige negentien Europese landen. Helaas is het oude model gehandhaafd en zijn de twee boeken niet gewoon samengevoegd in deze applicatie.

De informatievoorziening is zoals je deze gewend bent van de ANWB. In de zoeklijst wordt direct de informatie getoond zoals: naam, afstand, beoordeling en prijs. Handig is, dat deze lijst ook offline beschikbaar is.

Echter verwacht je van een ANWB-app toch meer. Er zijn bijvoorbeeld weinig tot geen foto's beschikbaar. Daarnaast crasht de app een aantal keren tijdens gebruik (voornamelijk bij het gebruik van de zoekmachine). Helaas laat deze campinggids toch enigszins te wensen over.

Kortom

De ANWB campinggids 1 voor de iPad of iPhone biedt voor negen Europese landen informatie over zeer uiteenlopende campings. Middels de filters is het in principe gemakkelijk zoeken, alleen crasht de app een aantal keren. Daarnaast zou de informatievoorziening verrijkt kunnen worden met foto's, waardoor de klant een betere impressie van de camping krijgt. Er zijn dus nog een aantal verbeteringen door te voeren.

Beoordeling: 6/10

Download ANWB Campinggids 1 in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Camping informatie direct bij de hand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.