iPhone & iPad app: Binnen enkele minuten jouw persoonlijke stemadvies

Door: Robin Smit | 01 september 2012 15:00

iPad

12 september is het weer zo ver, dan heeft iedere stemgerechtigde Nederlander weer de kans om zijn of haar stempel te drukken op de manier waarop Nederland wordt geregeerd. De strijd lijkt dit jaar heviger te zijn dan ooit door belangrijke onderwerpen als de economische crisis, Europa, de AOW leeftijd en dergelijke. De vraag is wie het beste jouw wensen kan vertegenwoordigen. Gelukkig is er daarvoor de stemwijzer.

Stemwijzer is de officiële app van de gelijknamige website. Aan de hand van 30 stellingen over actuele discussiepunten weet je hiermee binnen enkele minuten welke partij het beste bij jou past. Wanneer je bepaalde punten belangrijker vindt dan anderen, is het mogelijk dit aan te geven. Dit wordt dan meegenomen in het stemadvies. Een erg handige toevoeging is de mogelijkheid om bij elke vraag de standpunten van verschillende partijen door te lezen. Hiermee wordt een duidelijk context gegeven aan vragen wanneer je niet bekend bent met het onderwerp.

De app is eenvoudig, maar overzichtelijk en doeltreffend vormgegeven. Hiermee is de app een vriendelijke vervanging van de volledige website. Als extra toevoeging biedt de app de mogelijkheid om jouw stemadvies te delen met je vrienden.

Kortom

StemWijzer is een verlenging van de gelijknamige website waarop je binnen enkele minuten een goed stemadvies krijgt. De vormgeving van de app maakt dat dit een vriendelijke vervanging is van de website.

Beoordeling: 8/10

Download StemWijzer App in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Binnen enkele minuten jouw persoonlijke stemadvies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.