iPhone & iPad app: Automatische melding voor elke regenbui

Door: tessa-vermeulen | 08 juni 2012 08:52

iPad

Zit je net op de fiets naar de stad, begint het te regenen. Dit had je toch liever van te voren geweten. Regenmelding is jouw persoonlijk assistent als het aankomt op het weer. Stel eenvoudig de melding in en je wordt gewaarschuwd vóórdat je op de fiets stapt.

Vele mensen gebruiken buienradar voor het aflezen van de regenvoorspelling. Toch biedt Regenmelding een zeer goed alternatief. De homepagina laat een Google-kaart zien, welke je kan instellingen op satelliet, kaart of beide. Hierbij kan je eenvoudig inzoomen middels dubbelklik. Links bovenin verstrijkt de tijd en wordt de voorspelling visueel op de kaart getoond.

Het is even zoeken naar de instellingenknop, maar het kleine 'i-tje' bevindt zich rechts onderaan. Instellingen betreffende de kaart, klok, meldingen, interface en radarbeelden kunnen hier worden aangepast. Middels het invoeren van een bepaalde plaats, coördinaten of de 'volg mij'-functie met GPS, zal Regenmelding jou gericht waarschuwen. Je kan zoveel meldingen invullen als je wil. Liever geen melding als het bijvoorbeeld miezert, dan verander je dit eenvoudigweg. Vooral het geluid van de melding is vermakelijk, je kan namelijk kiezen voor het geluid van een drup, splash of hevige donderslag.

Het navigeren is eenvoudig, en de kaart is zeer duidelijk. Daarnaast wordt er voldoende informatie verstrekt, en voor details kan je ook naar de pagina 'meer info'. Visueel is de app niet fantastisch aantrekkelijk, maar het gaat hier voornamelijk om de informatie.

Kortom

De regenmeldingen van deze app zijn niet alleen leuk door het grappige geluid, maar ook functioneel. Je stelt gemakkelijk een melding in en past deze aan naar jouw persoonlijke voorkeuren. De app laat je zeker niet in de regen staan.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 1,59

Download Regenmelding in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Automatische melding voor elke regenbui

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.