iPhone & iPad: Altijd een hartslagmeter bij de hand

Door: Robin Smit | 10 januari 2013 15:37

iPad

Dat je je iPhone voor de meest uiteenlopende doeleinde kunt gebruiken wisten we natuurlijk al even. Toch verschijnen er zo nu en dan nog apps die je telefoon weer een totaal andere functie laten vervullen. Zo ook Runtastic Heart Rate PRO.

Runtastic Heart Rate Pro is een app die het mogelijk maakt om je hartslag te meten met behulp van de camera in je iPhone. Dit doe je simpelweg door je wijsvinger op de camera te plaatsen en te wachten totdat de app jouw hartslag gemeten heeft. Het meten werkt relatief snel en lijkt bovendien behoorlijk precies te zijn. Uiteraard zal deze methode niet kunnen tippen aan geavanceerde medische apparatuur, maar voor een goede indicatie doet de app prima dienst.

Metingen kunnen worden opgeslagen en bovendien worden voorzien van informatie zoals het moment waarop de meting is gedaan. Zo kunnen bijvoorbeeld alle metingen die na het sporten zijn gedaan eenvoudig worden opgevraagd. Wie dagelijks zijn hartslag wil meten met behulp van de app kan hier ook nog eens dagelijks een herinnering voor krijgen. Een klein nadeel aan de app is het ontbreken van integratie met de andere Runtastic apps. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk jouw hartslag te koppelen aan een specifieke workout.

Kortom

Runtastic Heart Rate Pro is een handige app waarmee het mogelijk is om je hartslag te meten met behulp van de camera in je iPhone. De app werkt over het algemeen goed en biedt bovendien de mogelijkheid om metingen op te slaan. Helaas mist de integratie met andere Runtastic apps.

Beoordeling: 7/10

Download Runtastic Heart Rate Pro in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Altijd een hartslagmeter bij de hand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.