iPhone hacktiveren via iTunes met SAM

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 december 2010 13:30

Nieuws

De Subscriber Artificial Module (SAM) maakt het mogelijk de iPhone te hacktiveren is via de officiële kanalen in iTunes. Bij hacktiveren wordt een iPhone zonder simkaart van de oorspronkelijke provider geactiveerd. Dit is zonder speciale software niet mogelijk.

Aangezien de iPhone via de officiële weg wordt geactiveerd zou je na het activeren geen problemen moeten hebben met functies zoals push-notificaties. Het hacktiveren leidde in het verleden bij sommige gebruikers tot problemen met deze notificaties. De SAM is ontwikkeld door ontwikkelaar Sam Bigner.

Om gebruik te maken van de SAM is het noodzakelijk je iPhone gejailbreakt te hebben. Dit kan via redsn0w van het iPhone Dev Team. Dit team heeft een onlangs versie 0.9.6b6 van de tool uitgebracht, die de optie 'deactivate' bevat. Deze moet je uitvoeren nadat je SAM op je gejailbreakte toestel hebt geïnstalleerd en zorgt ervoor dat een eerdere hacktivatie gedeactiveerd wordt.

Vervolgens moet je ook in de instellingen van SAM aangeven dat de iPhone gedeactiveerd moet worden. Nadat je dit gedaan hebt kun je het toestel activeren via iTunes. Het is mogelijk dat je hierbij de melding 'invalid SIM' krijgt. In dit geval moet je je provider en een SIMID kiezen.

Voor een volledige handleiding voor het hacktiveren van je iPhone met SAM kun je terecht op de website van Sam Bigner.

0 Reactie(s) op: iPhone hacktiveren via iTunes met SAM

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.