iPhone-hacker Charlie Miller treedt in dienst bij Twitter

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 september 2012 12:45

iPad

iPhone- en iPad-hacker Charlie Miller is vanaf volgende week werkzaam voor het beveiligingsteam van Twitter. Miller is verantwoordelijke geweest voor het vinden van een flink aan kwetsbaarheden in iOS, het besturingssysteem van de iPhone, iPod touch en iPad.

Dit zegt Miller op Twitter. Twitter zelf wil geen reactie geven op het nieuws. Miller laat aan Ars Technica weten dat het team waar hij werkzaam voor zal worden onder leiding staat van Moxie Marlinspike, een hacker die een aantal beveiligingslekken wist te vinden in het SSL-protocol dat wordt gebruikt om een veilige omgeving op websites te creëren.

Exploits

Miller wist sinds de lancering van de iPhone in 2007 een grote hoeveelheid beveiligingslekken in het besturingssysteem van het apparaat te vinden. De hacker wist binnen één maand na de lancering van de originele iPhone een manier te vinden om zowel SMS-berichten, contactgegevens, belgeschiedenis en voicemailberichten van het apparaat te stelen.

Ook was Miller de eerste hacker die het voor elkaar kreeg een iPhone op afstand volledig over te nemen. De laatste jaren richtte Miller zich naast het iOS-platform ook op OS X, het besturingssysteem van de Mac.

0 Reactie(s) op: iPhone-hacker Charlie Miller treedt in dienst bij Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.