iPhone-fan vs. Lumia 920: Week 4

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 03 april 2013 15:05

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Mijn maand met Windows Phone is voorbij, en ik moet nu een beslissing nemen: Blijf ik de Lumia 920 gebruiken, of ga ik toch maar terug naar mijn iPhone 5?

Om de afgelopen maand even samen te vatten: Na een week ontdekte ik veel leuks aan Windows Phone, misschien wel meer dan ik had verwacht. Na twee weken raakte ik echter gefrustreerd met het platform door het ontbreken van een notificatiecentrum, een equivalent van Siri, en een effectieve autocorrectie. En in week drie zorgden de teleurstellende batterijduur van de Lumia 920, de zwakheden van veel Windows Phone-apps en de slechte e-mailclient voor zowel frustratie als zware irritatie.

Dus nu, na een maand met de Lumia 920 als mijn enige telefoon, heb ik hem uitgeschakeld en mijn simkaart teruggezet op zijn rechtmatige plaats in mijn iPhone 5. Inderdaad, ik ben weer terug bij iOS. Een besluit waar ik totaal geen spijt van heb. Maar ik heb ook geen spijt van mijn keuze om Windows Phone een kans te geven. Ik denk dat het een veelbelovend mobiel besturingssysteem is, en ik hoop van harte dat Microsoft het de aandacht blijft geven die het verdient. Het zou jammer zijn als Microsoft voor Windows Phone de handdoek in de ring gooit, gezien hoe zonnig de toekomst zou kunnen zijn.

Het voelt zo goed

Het eerste wat me opviel toen ik mijn iPhone weer oppakte, was zijn omvang. De iPhone 5 mag dan wel de langste iPhone ooit zijn, hij voelt nog steeds schrikbarend klein en is ongelofelijk licht. Ik weet zeker dat ik er weer snel aan zal wennen, maar het was best even schrikken.

Maarn hoewel ik het grotere scherm van de Lumia 920 mis, ben ik blij om herenigd te zijn met de iPhone. Het notificatiecentrum, Siri en de autocorrectie zijn daar voor een groot deel verantwoordelijk voor, maar geen enkele reden is belangrijker dan de apps die ik gebruik. Ik ben dol op Mailbox, Reeder, Tweetbot, Instapaper, Fantastical, en Google Maps.

Er zijn zeker goede Windows Phone-apps, maar zelfs de beste kunnen nog een virtueel puntje zuigen aan hun iPhone equivalenten. Er zijn gewoon veel meer goede iPhone-apps dan Windows Phone-apps.

Ik mis je erg

Ik moet wel zeggen dat er elementen van Windows Phone zijn die ik zal blijven begeren totdat Apple ze op één of andere manier implementeert. Ik kan me best een soort Frankenphone voorstellen – de ideale versmelting van Windows Phone en iOS, met de beste eigenschappen van elk platform.

Om te beginnen draait de Frankenphone op iOS, zodat ik de beste apps kan krijgen. Maar hij maakt gebruik van grotere hardware, zoals die van de Lumia 920. En als we toch aan het dagdromen zijn, laten we er dan meteen voor zorgen dat de batterijduur beter is dan die van zowel de 920 als de iPhone 5.

Mijn Frankenphone zou verschillende aspecten van het Windows Phone-thuisscherm gebruiken. De mogelijkheid om de grootte en vorm van app-iconen (of tiles, in Windows Phone-jargon) aan te passen, blijkt erg handig te zijn; het geeft meer maatwerkopties dan het inflexibele iPhone-iconenraster.

Live tiles

Zo kun je bijvoorbeeld de tegels van bepaalde apps vergroten zodat ze gemakkelijker aan te raken zijn. En ook kunnen deze live tiles meer interessante informatie weergeven dan de eenvoudige icoontjes van iOS. Waar het icoon van een Twitter-app op iOS slechts één enkel getal kan weergeven, kan een Twitter-app op Windows Phone apart het aantal ongelezen directe berichten en antwoorden laten zien.

Maar terwijl Windows Phone slechts één enkel thuisscherm heeft, zou de Frankenphone meerdere schermen hebben zoals iOS, maar dan met de live tile-aanpak van Windows Phone. En de Frankenphone moet ook de alfabetische applijst van Windows Phone overnemen, samen met de mogelijkheid om andere items aan het thuisscherm vast te maken, zoals specifieke weergaves binnen apps of individuele contactpersonen.

Lees op de volgende pagina meer over de ultieme samensmelting van iPhone en Windows Phone...

0 Reactie(s) op: iPhone-fan vs. Lumia 920: Week 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.