iPhone-fabrikant wil overstappen op zonne-energie

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 augustus 2012 13:03

iPad

Na Apple blijkt ook de belangrijkste fabrikant van Apple-producten de mogelijkheid van zonne-energie te onderzoeken. Foxconn, producent van onder andere de iPhone 4S en derde generatie iPad, experimenteert met het gebruik van zonnepanelen in zijn nieuwe fabriek in Zhengzhou, China.

De website Business Green schrijft dat de Amerikaanse ontwikkelaar van zonnepanelen Ascent Solar Technologies een deal heeft gesloten met Foxconn. Ascent Solar Technologies gaat zogeheten 'thin film'-modules leveren aan de iPhone-fabrikant. De modules maken gebruik van meerdere lagen fotovoltaïsch materiaal, dat wordt geplaatst op een substraat. De modules zijn hierdoor lichtgewicht en flexibel.

Energieopwekkende systemen

De leverancier stelt dat de aanschaf van de modules Foxconn de mogelijkheid biedt energieopwekkende systemen te verwerken in het materiaal waaruit de nieuwe fabriek is opgebouwd. Het is niet duidelijk welk bedrag Foxconn voor de modules heeft betaald of wanneer de zonnepanelen in gebruik moeten worden genomen.

Apple is al langer bezig met het overstappen op duurzame energie. Zo heeft het bedrijf een veld met zonnepanelen geïnstalleerd bij zijn datacenter in Maiden, North Carolina. Dit datacenter wordt gebruikt om iCloud aan Apple-gebruikers aan te bieden. Ook onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden die biogasinstallaties bieden.

0 Reactie(s) op: iPhone-fabrikant wil overstappen op zonne-energie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.