iPhone-exclusiviteit T-Mobile ten einde

Door: andreas-udo-de-haes | 13 oktober 2010 13:39

Nieuws

Binnenkort zullen Vodafone, KPN, Telfort en Hi ook de iPhone 4 gaan verkopen. Daarmee komt eindelijk een eind aan de exclusiviteit van T-mobile als officieel verkoopkanaal.

Details over het alternatieve aanbod van de iPhone 4 zijn nog niet bekend. Introductiedatum, verkrijgbaarheid, prijzen en pakketten worden op een later moment bekend. Zowel Vodafone als KPN melden gelijktijdig dat zij de laatste generatie iPhone gaan aanbieden. In Duitsland is de exclusiviteit van T-Mobile ook ten einde. Daar gaan Vodafone en O2 het Apple-toestel ook op de markt brengen.

Aanprijzen

De iPhone 4 is 's werelds dunste smartphone; dankzij de ongeëvenaard hoge resolutie van het beeldscherm is gebruik van het toestel een lust voor het oog, ronken de operators enthousiast.

KPN meldt dat er inmiddels al ruim 75.000 apparaten actief zijn op het netwerk van KPN. Dat omvat naast dat bedrijf zelf ook zijn dochteroperators Hi en Telfort. Die gaan naast moederbedrijf KPN ook de nieuwste Apple-smartphone verkopen. In de FAQ van KPN over de iPhone vermeldt het bedrijf dat het niet alleen de iPhone 4 gaat voeren, in de uitvoeringen van 16 en 32 GB, maar ook voorganger iPhone 3G S (met 8 GB opslagcapaciteit).

Snelheden

De prijzen zijn nog onbekend, maar KPN pakt al wel uit met de datasnelheid voor zijn aankomende iPhone-abonnementen. Het biedt een downloadsnelheid van 3648 kilobit per seconde (3,6 Mbps) en een uploadsnelheid van 384 kilobit per seconde (Kbps). Daarmee streeft het T-Mobile voorbij: die maximaal 2 Mbps downloadsnelheid biedt voor mobiel internet op telefoons (en 384 Kbps upload).

Vodafone maakt de snelheden nog niet bekend. Overigens gaan KPN en Vodafone wel datalimieten invoeren. T-Mobile heeft al verklaard dat niet te gaan doen. Een dergelijk verschil geldt ook voor gesprekskosten: KPN (en al zijn dochteroperators) en Vodafone ronden die af naar hele minuten. T-Mobile rekent boven de eerste minuut gesprekken af per seconde.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: iPhone-exclusiviteit T-Mobile ten einde

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.