iPhone en iPad leiden tot recordwinst voor Apple

Door: rene-schoemaker | 24 april 2012 23:33

Nieuws

Apple heeft in het eerste kwartaal 11,6 miljard dollar winst behaald, bijna twee maal zoveel als het vorig jaar deed. Dat komt vooral door de verkoop van 35 miljoen iPhones en 11,8 miljoen iPads.

Apple maakte de financiële resultaten over de eerste drie maanden deze dinsdagavond (Nederlandse tijd) bekend. De winst over het eerste kwartaal is voor Apple een record voor die periode.

De verkoop van iPhones is in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar met 88 procent gestegen, het aantal verkochte iPads met 151 procent. De marges op met name die producten neemt ook maar toe: van elke verkocht apparaat houdt Apple er bruto 47,4 procent over. Dat was vorig jaar nog 41 procent.

De verkoop van het aantal Macs blijft ook stijgen, met 7 procent naar 4 miljoen stuks. Hoewel er nog 7,7 miljoen iPods over de toonbank gingen, lijkt dat product uit de gratie te zijn. In vergelijking met vorig jaar is het aantal verkochte iPods met 15 procent gedaald. Volgens ceo Tim Cook krijgen we in dit lopende jaar “heel veel meer innovatieve producten" te zien die “alleen Apple kan leveren."

0 Reactie(s) op: iPhone en iPad leiden tot recordwinst voor Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.