iPhone en iPad app: Real Racing gaat een versnelling hoger

Door: Robin Smit | 11 maart 2013 16:11

iPad

Na lang wachten is er dan nu eindelijk goed nieuws voor de echte racefanaten onder ons. Real Racing 3 is te downloaden in de AppStore. Na de vorige twee delen zijn de verwachting hoog gespannen. Kan Real Racing 3 die verwachtingen waarmaken of is de game over de kop geslagen?

Wanneer we puur kijken naar de technische vooruitgang die Real Racing 3 heeft geboekt, kunnen we zonder twijfel stellen dat dit derde deel een mijlpaal slaat voor mobiel gamen. Real Racing 3 ziet er adembenemend uit en laat veel vergelijkbare apps zoals Need for Speed: Most Wanted ver achter zich. In totaal bevat Real Racing 3 onder andere 45 prachtig uitgewerkte wagens en veel verschillende circuits die je uren bezig kunnen houden. Het racen op deze circuits doe je binnen verschillende evenementen die je geld en reputatie opleveren. Hiermee is het onder andere mogelijk om nieuwe auto’s te kopen en jouw huidige auto‘s te verbeteren.

Uniek aan Real Racing 3 is dat de game zwaar leunt op de sociale functies in de game. Zo maakt de game gebruik van Time Shifted Multiplayer. Hierdoor is het mogelijk om te racen tegen eerder opgenomen races van jouw Game Center vrienden. In de praktijk zorgt dit voor behoorlijk wat rivaliteit, omdat je continue elkaars baanrecords wil blijven verbreken.

In tegenstelling tot de eerdere delen in de serie is Real Racing 3 gratis te downloaden. Hierbij zul je echter niet de volledige versie van het spel in handen krijgen. Door middel van micro-transacties zijn bepaalde wagens en circuits aan te schaffen. Verder kan het wel eens handig zijn om wat extra geld aan te schaffen in de game, want met de verdiensten van de races kan het soms erg lang duren voordat je die ene mooie bolide kan aanschaffen. Dit systeem werkt voor niet al te serieuze gamers erg goed, want ook zonder geld uit te geven binnen de game kan je een hele goede spelervaring krijgen. Wie echter alle wagens, circuits en evenementen wil kunnen spelen zal behoorlijk in de buidel moeten tasten. Zo zijn er bijvoorbeeld pakketten beschikbaar tot €17,99. Het is de vraag of je dit uit wil geven aan een mobiele game.

Kortom

Real Racing 3 slaat een mijlpaal voor mobiel gamen met een prachtige racegame die tot in de puntjes is uitgewerkt. Het sociale aspect van de game zorgt ervoor dat je niet kan stoppen met spelen en continue je vrienden wil blijven overtreffen. Helaas leunt Real Racing 3 behoorlijk zwaar op micro-transacties met relatief hoge prijzen.

Beoordeling 8/10

Download Real Racing 3 in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish

0 Reactie(s) op: iPhone en iPad app: Real Racing gaat een versnelling hoger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.