iPhone en iPad app: De leukste feitjes over de wereld boven en onder je

Door: Robin Smit | 09 april 2013 11:50

iPad

Wat gebeurt er allemaal onder de grond en hoe hoog vliegt een vliegtuig eigenlijk? Het zijn vragen die voor een volwassene misschien vanzelfsprekend zijn, maar weet je kind ze ook te beantwoorden? Met de app Van Aarde naar Ruimte wordt het zoeken naar een antwoord op die vragen wel heel leuk!

Van Aarde naar Ruimte is een app voor kinderen waarmee ze op een leuke manier kunnen leren wat er op de verschillende hoogtes van de aarde gebeurt. In de app zien ze een verticale wereld voor zich waar ze doorheen kunnen vegen. Deze wereld begint bij de kern van de aarde en eindigt hoog in het universum tussen de sterren. Tijdens hun tocht kunnen kinderen van alles selecteren in de wereld waarbij ze vervolgens een uitleg krijgen. Zo weten we nu dat een passagiersvliegtuig op 12.000 meter hoogte vliegt en dat het in de oceaan vanaf 1 kilometer diepte pikkedonker is. Laten dat net van die feitjes zijn die altijd leuk zijn om paraat te hebben, ook voor ouders.

Wie denkt alle informatie in de app uit zijn hoofd te kennen kan dit op de proef stellen door de quiz te starten. Hierin kun je met behulp van multiple choice vragen je kennis over de wereld toetsen.

Kortom

Van Aarde naar Ruimte is een leuke app voor kinderen waarin ze aan de hand van een interactieve wereld kunnen zien wat er op de verschillende hoogtes in de wereld gebeurt. De app bevat veel leuke feitjes die ook nog eens getoetst kunnen worden aan de hand van een quiz.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 2,69

Download van Aarde naar Ruimte in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone en iPad app: De leukste feitjes over de wereld boven en onder je

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.