iPhone-back-up uitschakelen

Door: Martin Gijzemijter | 23 augustus 2010 17:13

How To

Apple komt regelmatig met updates voor de iPhone en het is aan te raden deze te installeren. Niet alleen omdat ze leuke nieuwe functies voor de telefoon bevatten, maar ook oplossingen voor beveiligingsproblemen. Echter, voor u een update kunt doen, dient u eerst een back-up te maken. En deze wil om onbekende reden nog wel eens vastlopen.

Met vastlopen doelen we dan op een back-upproces van een uur of 32 (letterlijk) en dat betekent dat uw telefoon al die tijd aan de pc moet blijven hangen. En de functie laat zich om eveneens onbekende redenen soms niet uitschakelen met de Escape-toets. In dat geval brengt iPhone Backup Switch uitkomst. U downloadt het programma via microseconds.com. Voordat u het start, dient u ervoor te zorgen dat iTunes is afgesloten. Vervolgens klikt u op de knop Disable iPhone Backup in iTunes. Dat is alles wat u hoeft te doen.

Wanneer u nu de software van de iPhone bijwerkt, zal er geen back-up gemaakt worden. Let op: dit betekent uiteraard wel dat u de inhoud van uw telefoon kwijt kan raken. Bijvoorbeeld wanneer het misgaat, of tijdens de update naar iOS4 die de gehele telefoon reset. Zorg ervoor dat u in ieder geval uw belangrijke telefoonnummers ergens hebt staan. Wilt u de back-up weer inschakelen, start dan het programma opnieuw en klik op Enable iPhone Backup in iTunes.

Met één druk op de knop schakelt u de back-upfunctie van iTunes uit.

0 Reactie(s) op: iPhone-back-up uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.