iPhone app: Vintage foto's maken van je moderne kiekjes

Door: menno-van-bohemen | 01 mei 2012 09:08

Nieuws

De crisis lijkt overal zichtbaar, behalve in de wereld van de apps. Instagram, een van de meest gedownloade apps voor de iPhone, werd door Facebook gekocht voor een slordige één miljard dollar. Vrij veel geld voor een app die je moderne foto's omtovert tot oude foto's met een jaren '70 look. Het verouderen van foto's in sowieso hip in de AppStore. Er zijn talloze apps te vinden die een vintage kleurenfilter aan je foto's toevoegen. Infinicam gaat nog een stapje verder. De app geeft je namelijk random verouderings filters.

Infinicam werkt vrij eenvoudig. Na het starten van de app kun je ervoor kiezen om een nieuwe foto te maken, maar het is ook mogelijk om een foto uit je filmrol te gebruiken. De foto kun je vervolgens verouderen door op een speciale knop te drukken. De app combineert hierbij een kader en kleurenfilter, zodat je een unieke combinatie hebt. Ben je niet tevreden, dan kun je eenvoudig wisselen van kader of kleurenfilter door te swypen over de foto.

Bij het opslaan van een foto kun je kiezen voor meerdere groottes. Zo kun je een foto klein opslaan voor als je deze wilt verzenden via de e-mail. Ook dat e-mailen gaat eenvoudig vanuit de app. Helaas ontbreken de Twitter- en Facebookplugins. Wil je een foto op je favoriete social netwerk plaatsen, dan zul je deze handmatig moeten uploaden.

Kortom

Infinicam is een leuke app om vintage foto's te maken van je moderne kiekjes. De interface ziet er fraai uit en werkt prima. Het is jammer dat je je gemaakte foto's niet snel kunt delen op Facebook of Twitter.

Beoordeling 7/10

Prijs: €1,59

Bekijk Infinicam verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Vintage foto's maken van je moderne kiekjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.