iPhone app: Verstuur een persoonlijke ansichtkaart

Door: tessa-vermeulen | 05 juni 2012 09:03

Nieuws

Wil je graag op een snelle manier je moeder, tante, opa, vriendin of geliefde een persoonlijk en stijlvol kaartje sturen? Dan kan dit met de app Quiption Postcards in een handomdraai.

Het importeren van foto's kan gemakkelijk via jouw fotobibliotheek of door het direct maken van een shot. Zonder enige klik, toont Quiption op de eerste pagina al jouw foto's. Het camera-icoon verwijst je, onder aan het scherm, door naar het fotograferen.

Om een stijlvolle kaart te maken, heeft Quiption zestien tekstuele filters vooraf gecreëerd. Deze filters worden over de foto gelegd, zodat het eindresultaat meteen zichtbaar is. De filters lopen uiteen van, 'Happy Birthday' tot 'Let It Snow'. Hierbij stuit je als gebruiker direct tegen een probleem, want het is niet mogelijk zelf teksten te schrijven. Daarnaast worden de filters alleen in zwart of wit aangeleverd, wat het creatieve er toch wel een beetje uit haalt.

De naam van deze app wijst erop dat Quiption geënt is op het versturen van postkaarten. De online services tot delen beperken zich dan ook alleen tot Twitter en Dropbox. De kaart kan over de hele wereld per post worden verstuurd tegen een klein bedrag.

Helaas is Quiption niet de enige app op de markt met dit idee. Postagram maakt het ook mogelijk persoonlijke kaarten te versturen. De verschillen zijn groot, Postagram is op vele fronten een stuk uitgebreider. Echter, als Quiption het design van de filters uitbouwt kan het zich onderscheiden.

Kortom

Het versturen van een persoonlijk kaartje wordt met Quiption eenvoudig gemaakt. De nadruk ligt op het aanpassen van het design. Helaas is het niet mogelijk zelf teksten in de filter toe te voegen. Wanneer deze 'design'-functie wordt uitgebreid, is Quiption een zeer interessante app.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Download Quiption in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Verstuur een persoonlijke ansichtkaart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.