iPhone app: Twitter met een (kleine) twist

Door: ringo-van-dorst | 12 februari 2012 08:53

Nieuws

Onder BlackBerry-gebruikers is Ubertwitter, de voormalige naam van Ubersocial, lange tijd de meest populaire Twitterclient geweest. Sinds een tijdje is de app ook voor Android en iOS verkrijgbaar. Laten we eens bekijken wat deze app te bieden heeft.

Iedereen met een iDevice met iOS 5 heeft natuurlijk standaard de Twitter-integratie ingebakken en daarmee is de noodzaak voor een aparte Twitter-app niet heel hoog. De Twitter-app is bovendien erg clean op iOS en doet wat hij moet doen. Als je om een of andere reden de standaard Twitter-app beu bent, dan is UberSocial wellicht voor jou een uitkomst.

Je kunt bij UberSocial een thema kiezen om op die manier het uiterlijk aan je wensen aan te passen. Het aantal thema's dat je kunt zien en downloaden is niet groot - enkel een zestal "Featured" thema's naast een paar standaardkleuren - maar je kunt ze wel eenvoudig downloaden en toepassen. Andere extra's zijn het gebruik van meerdere accounts, een knop om automatisch je tweet te laten verkorten en tweets te sturen die langer zijn dan 140 tekens. Ook laat de app thumbnails zien van getweete foto's en krijg je een preview van geposte links direct te zien wanneer je je scherm in landscape-mode draait.

Het uiterlijk van een app is persoonlijk, maar zelf vind ik de standaard-Twitter op iOS veel stijlvoller - met name cleaner - dan UberSocial. De schreeuwerige advertenties onder in beeld helpen daarbij ook niet mee om het algehele plaatje te verfraaien.

Kortom

UberSocial heeft wat extra opties en aanpassingsmogelijkheden ten opzichte van de standaard Twitter applicatie op iOS 5. Het is een kwestie van smaak, maar qua uiterlijk wint UberSocial het echter niet van de standaard-app. En in hoeverre je advertenties vervelend vindt, verschilt ook per persoon. Probeer de app dus zelf en kijk of deze bij je past.

Beoordeling 7/10

Bekijk UberSocial verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Twitter met een (kleine) twist

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.