iPhone app: Snelcursus reanimeren

Door: tessa-vermeulen | 06 mei 2012 08:58

Nieuws

Wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt? Natuurlijk wil je direct reanimeren, maar weet je in paniek wellicht niet meer het volledige stappenplan. Dan is het toch handig om direct een gids bij de hand te hebben. De app Reanimatie van de Hartstichting geeft een duidelijke handleiding voor het uitvoeren een reanimatie.

Als je al een reanimatie-/AED-cursus hebt gevolgd, dan kan deze app je kennis nog even opfrissen met een Quiz. Jouw eindscore kan je vervolgens met iedereen op Facebook en Twitter delen. Als er toch een bijspijkercursus nodig is, dan verwijst de link je door naar het aanmeldingsformulier.

Ben je genoodzaakt direct een reanimatie uit te voeren en zou je graag het stappenplan bij de hand hebben? Via 'nu reanimeren' wordt middels een ingesproken stem precies uitgelegd wat je moet doen. Ter controle kan je altijd nog naar de afbeelding kijken of de handeling ook correct wordt uitgevoerd. Als het neerkomt op het toepassen van een AED, biedt deze app ook een handleiding. Uiteindelijk wordt er altijd geadviseerd direct 112 te bellen.

De Hartstichting biedt met deze app een zeer overzichtelijk en duidelijk beeld voor het uitvoeren van een reanimatie. Zelfs als je nog nooit een cursus hebt gedaan, weet je middels Reanimatie toch enigszins wat te doen. Ook de directe koppeling naar de website en 112 zijn handig.

Kortom

In dergelijke noodsituaties is het zeer handig een ingesproken handleiding te hebben. Met een rustige stem en duidelijk afbeeldingen creëert de applicatie een informatieve toepassing. Daarnaast kan je je kennis op peil houden door de quiz en oefen mogelijkheden. Eigenlijk is de applicatie jouw assistent bij reanimatie.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Bekijk Reanimatie verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Snelcursus reanimeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.