iPhone app: Met deze app kan iedereen muziek maken

Door: Robin Smit | 23 april 2012 08:57

Nieuws

Lekker muziek maken op je iPhone is natuurlijk al even mogelijk, maar vaak heb je toch wel de nodige kennis op muziekgebied of een goed ritmegevoel nodig om iets hoorbaars te creëren. Voor iedereen die dit niet heeft is er de app Figure.

Figure is een app waarmee je, door drie instrumenten samen te voegen, simpele tunes kan maken. Dit zijn drum, bass en lead. Hierbij kan je weer kiezen uit veel verschillende instrumenten. Het handige aan Figure is dat deze app zorgt dat alles netjes in de maat is. Het aansturen van de instrumenten doe je simpelweg door met je vinger over het scherm te vegen. Door korte samples op te nemen en deze te combineren is het zo voor iedereen mogelijk om muziek te maken.

Helaas is de app er niet op gemaakt om je creaties te exporteren. Daarnaast is de beperkte vrijheid in de app voor ervaren muzikanten zeker een reden om snel af te haken. Dit is ook niet helemaal waar de app voor is gemaakt en met dat in je achterhoofd is Figure een hele leuke app die werkelijk iedereen muziek laat maken.

Kortom

Figure is een leuke app waarmee het werkelijk voor iedereen mogelijk is om muziek te maken. De functies in de app zijn vrij beperkt, maar desondanks is Figure een erg vernieuwende en vermakelijke app.

Beoordeling 8/10

Prijs: €0,79

Bekijk Figure verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Met deze app kan iedereen muziek maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.