iPhone app: In de hele Benelux boetevrij

Door: Robin Smit | 03 mei 2012 15:01

Nieuws

Als je op zoek bent naar een app die je tijdig waarschuwt voor snelheidscontroles hoef je niet zo heel lang te zoeken. FlitsDog, Flitsmeister, Flitsers.mobi en FlitsNav zijn enkele voorbeelden die al eerder werden gereviewed door ons. Er is nu echter ook een nieuwe speler tussen de flitsverklikkers; TomTom.

Wat direct opvalt bij het het openen van TomTom Flitsers is dat de interface van de app bijzonder overzichtelijk en strak is gehouden. Op het scherm wordt de huidige snelheid weergegeven en ook eventuele flitsers als deze zich op het huidige traject bevinden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen mobiele flitsers, vaste flitsers, trajectcontroles en flitspalen bij verkeerslichten. Ook wordt de maximumsnelheid op de huidige weg getoond wanneer deze bekend is. Het melden en afmelden van flitsers op de route is letterlijk met een druk op de knop gebeurd, waardoor dit niet kan afleiden van het rijden. Overigens beweert TomTom zelf dat de app een bijzonder hoge betrouwbaarheid heeft door de grote community.

Alhoewel de app van TomTom erg fijn is in het gebruik, moet hier wel flink voor betaald worden. De app werkt met maand- en jaarabonnementen waarvan de prijs aan de hoge kant is wanneer wordt gekeken naar vergelijkbare apps. Hierbij moet wel gezegd worden dat de app van TomTom hierbij wel in de hele Benelux waarschuwt voor flitsers. Wat verder ontbreekt in de app is automatische in- en uitschakeling, zoals in bijvoorbeeld FlitsDog aanwezig is.

Kortom

TomTom Flitsers is een bijzonder gebruiksvriendelijk en overzichtelijke flitsverklikker voor de Benelux die, volgens de makers, de hoogste betrouwbaarheid biedt. Voor de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak moet een relatief duur abonnement worden afgesloten. Hiermee zal de app voornamelijk voor mensen die zowel nationaal als internationaal veel op de weg zijn te vinden een goede keuze zijn.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis (abonnement vereist)

Bekijk TomTom Flitsers verder in iTunes (iPhone)

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPhone app: In de hele Benelux boetevrij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.