iPhone app: Het NOS nieuws op je iPhone

Door: Robin Smit | 26 april 2012 09:19

Nieuws

Als je aan het nieuws denkt zul je hoogstwaarschijnlijk direct een rijtje media in je hoofd hebben waarvan de NOS er een is. Nu is de NOS de afgelopen jaren nogal achter gebleven als het gaat om het verspreiden van nieuws via Apps. Maar daar gaat nu verandering in komen.

Met de NOS app is het namelijk mogelijk om algemeen nieuws, sportnieuws, verkeersinformatie en het weerbericht te raadplegen. Dit heeft de NOS weten te combineren in een prachtig eenvoudig, maar toch functioneel ontwerp. De verschillende onderwerpen zijn namelijk overzichtelijk per tabblad ingedeeld. Artikelen worden relatief kaal weergegeven, wat het lezen erg prettig maakt. Een nadeel hieraan is wel dat er weinig extra functies met de app meekomen, zoals de mogelijkheid om te reageren op artikelen. In de app zijn wel veel foto's en video's bij artikelen te bekijken. Wat ook erg handig is aan de app is de mogelijkheid om de volledige nieuwsuitzendingen of weerberichten van de NOS te bekijken. Helaas is er nog geen iPad versie van de app beschikbaar.

Kortom

NOS is een prachtig vormgegeven app die bijzonder prettig is in het gebruik. In de app kunnen nieuwsberichten worden gelezen die afkomstig zijn van de NOS, daarnaast kunnen volledige nieuwsuitzendingen worden bekeken. Doordat de app erg kaal is gehouden zijn er weinig extra functies, zoals de mogelijkheid om op artikelen te reageren.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Bekijk NOS verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Het NOS nieuws op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.