iPhone app: Handige assistent voor de administratie

Door: tessa-vermeulen | 27 juni 2012 09:03

iPad

Werk jij als freelancer, zzp'er of interim-manager? Dan is het wellicht handig deze app aan te schaffen. Coen vereenvoudigd en automatiseert verschillende processen zoals de uren- en kilometerregistratie, maar ook jouw agenda en diverse projecten bij verschillende klanten.

Dat Coen jouw persoonlijk assistent is, merk je meteen. Als kick-off wordt direct naar jouw naam en adres gevraagd, aangezien er een intensieve samenwerking wordt verwacht.

Het hoofdscherm laat zes verschillende opties zien: klanten, projecten, uren, ritten, rapportage en 'nog toewijzen'. Om uren en kilometers te kunnen toewijzen is het handig eerst jouw klanten in een lijst te zetten. Deze kan je zelf aanmaken, of vanuit je agenda importeren.

Wellicht heb je verschillende projecten lopen bij eenzelfde klant, dan kan je deze gemakkelijk aanmaken onder het tabblad 'projecten'. Je kan hierbij zowel de projectnaam als notities toevoegen.

Is jouw database compleet? Dan kunnen de uren en kilometers geregistreerd worden. Het aantal uur dat je aan een project hebt besteed, kan simpelweg middels de agendasynchronisatie worden binnengehaald. Het aantal kilometers kan je zelf invullen, of direct registreren met de 'start ritregistratie'-button. Natuurlijk moet alles gerapporteerd worden, dus maakt Coen een Excel bestandje. Deze ontvang je direct in de mail.

De app werkt fantastisch en is zeer overzichtelijk, maar wellicht nog enigszins oppervlakkig. Alhoewel kilometers en uren makkelijk geregistreerd worden, is het Excel sheetje beperkt. Gezien het professionele karakter van de app kan aan de rapportage nog wat gesleuteld worden. Een factuur uitdraaien is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Kortom

Coen werkt als een ware assistent. Voer zelf het aantal uren in, en hij houdt het bij en maakt een rapportage. De synchronisatie met de agenda maakt het zeer eenvoudig werken. Toch zijn er nog verbeteringen betreffende de uitwerking van de rapporten te behalen.

Beoordeling 7/10

Prijs: € 2,99

Download Coen in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Handige assistent voor de administratie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.