iPhone app: Goedkope navigatie voor de iPhone

Door: menno-van-bohemen | 19 april 2012 08:56

Nieuws

De TomTom kende in de eerste tien jaar van deze eeuw een enorme opmars. Waar je vroeger nog gewoon de uitgeprinte route of zelfs het stratenboek gebruikte, had nu iedereen een kastje in de auto wat je vertelde hoe je diende te rijden. Helaas is de verkoop van deze kastjes ineens ingestort doordat iedereen een smartphone kreeg. Een van de apps waarmee je gratis kunt navigeren dankzij je iPhone is NAVV Globetrotter.

Wanneer je de app voor de eerste keer start, dan krijg je de keuze tussen verschillende landen-pakketten. Een hiervan, bijvoorbeeld de BeNeLux kun je gratis downloaden. Andere pakketten kun je voor € 11,99 downloaden. De turn-by-turn navigatie, waarbij een stem je verteld wanneer je de hoek om moet, is in het Nederlands. Wil je echter andere talen, dan kun je deze downloaden in de app.

Het scherm bij navigeren lijkt veel op die van TomTom. Je ziet overzichtelijk de omgeving waarin je rijdt, en tevens zie je extra informatie als de verwachte aankomsttijd, huidige snelheid en maximum snelheid. Dankzij de grote knoppen kun je de app gemakkelijk bedienen wanneer deze in de autohouder zit.

Kortom

NAVV Globetrotter is een prima gratis alternatief voor de wat duurdere apps van bijvoorbeeld TomTom en Navigon. Wanneer je op vakantie gaat, dan ben je een klein bedrag kwijt aan extra kaarten, maar het voordeel is dat ze offline worden opgeslagen. Je hebt in het buitenland dus geen verbinding met het internet nodig.

Beoordeling 8/10

Bekijk NAVV Globetrotter verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Goedkope navigatie voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.