iPhone app: Gemakkelijk Google Reader artikelen doorspitten

Door: tessa-vermeulen | 23 mei 2012 08:52

Nieuws

Op de hoogte blijven van alle berichten in jouw Google Reader account is zeer gemakkelijk met Newsify. Op overzichtelijke wijze worden al jouw nieuwsitems ingelezen en gecategoriseerd.

Voor het optimale gebruik van Newsify heb je een Google Reader account nodig, anders worden nieuwsberichten niet ingeladen. Is het aanmelden voltooid, dan worden det berichten onderverdeeld in: ongelezen items, items met een ster en blogs. Onder deze standaard categorieën zijn al jouw verschillende abonnementen opgesomd. Daarnaast worden ook jouw persoonlijke mappen opgeslagen. Binnen no-time ben je dus op de hoogte van alle berichten die je nog moet lezen.

Alle ongelezen berichten worden in de vorm van een kranten-indeling weergegeven. Hierbij is de koptekst en de plaatsingsdatum zichtbaar. Een artikel wordt lichtgrijs gemaakt wanneer deze inmiddels is bekeken. Het is mogelijk interessante artikelen te delen via Delicious, Facebook, Twitter, Instapaper, Pinboard, Pocket (Read it later) en Tumblr.

In vergelijking met andere apps als Flipboard, welke ook geënt zijn op het verzamelen van persoonlijke nieuwsberichten, is Newsify wel erg saai. Er wordt geen gebruik gemaakt van het visuele aspect. Toch ziet de app er naast het populaire Reeder wel een stukje moderner uit.

Kortom

Newsify is een overzichtelijke app, waarmee je direct op de hoogte bent van alle nieuwsberichten in Google Reader. Toch bieden andere newsreaders ook de mogelijkheid tot het importeren van verschillende nieuwsbronnen zoals Facebook, online tijdschriften en kranten. Ondanks de frisse uitstraling, is deze app toch eentonig, doordat er vrijwel geen gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Download Newsify in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Gemakkelijk Google Reader artikelen doorspitten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.