iPhone app: Geen gedoe meer met parkeermeters

Door: menno-van-bohemen | 01 februari 2012 14:41

iPad

Daar sta je dan met je zak vol kleingeld bij een parkeermeter die alleen je chipknip accepteert. Of juist andersom. Heb je net je chipknip opgeladen, kom je een oude parkeermeter tegen die alleen maar munten lust. En wat te denken van die parkeertijd? Vooraf weet je nooit hoe lang je gaat parkeren met als gevolg dat je óf te veel betaald, óf elke minuut gestrest op je horloge kijkt. Leuk dat parkeren in de stad!

Gelukkig zijn er bedrijven die handig inspelen op de parkeerproblemen in de stad. Zo kun je al per telefoon betalen, en nu is er ook een app waarmee je makkelijk kunt parkeren.

Met de Parkmobile-app selecteer je de parkeerzone waarin je geparkeerd staat en vervolgens meld je je aan bij de dienst. Wanneer je vertrekt meld je je via de app weer af en het verschuldigde bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Makkelijker kan bijna niet.

In sommige gemeenten checken de parkeerwachters je kenteken om te kijken of je geregistreerd staat bij Parkmobile. In andere gemeenten dien je gebruik te maken van een transponder-kaart die je eenmalig aanschaft voor achter de voorruit van je auto.

Kortom

Parkmobile is een handige app die in één klap een eind maakt aan de parkeer-ellende in de stad. Nadat je je hebt geregistreerd bij de service, kun je je eenvoudig aan- en afmelden via de app. De juiste parkeerzone zoek je gewoon op op basis van je gps-locatie en de parkeerkosten worden netjes afgeschreven van je rekening.

Beoordeling 9/10

Bekijk Parkmobile verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Geen gedoe meer met parkeermeters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.