iPhone app: Gedrukte teksten digitaliseren met een druk op de knop

Door: menno-van-bohemen | 12 mei 2012 08:57

iPad

Met het kleine toetsenbord op de iPhone is het vaak vervelend om lange teksten of codes in te voeren. Zeker wanneer je de lange, ingewikkelde toegangscode van het wifi-netwerk wilt invoeren en keer op keer een typefout maakt, kan de irritatie hoog oplopen. Helaas kun je niet zomaar tekst die op een papiertje staat kopiëren naar je iPhone, maar met TextGrabber kom je dicht in de buurt.

TextGrabber helpt je om tekst te herkennen die fysiek op een brief, krant of flyer staat. Met de app kun je een foto maken, waarna je aangeeft in welk gedeelte van de foto de tekst staat die herkend moet worden. Na kort nadenken heeft TextGrabber de tekst herkend, waarna je de tekst kunt aanpassen, vertalen, kopiëren en delen via social media, e-mail en sms. Naast het maken van een nieuwe foto kan TextGrabber ook overweg met een foto uit je cameraroll.

Het herkennen van de tekst gaat verrassend goed en ook vrij snel. Wanneer de tekst wat vaag is dan kan een B worden aangezien voor een 8 en een I voor een 1, maar over het algemeen wordt de tekst goed overgenomen. Het vertalen dankzij Google Translate werkt erg snel, zodat de app ook goed werkt om brieven uit het buitenland snel te vertalen.

Kortom

TextGrabber is enorm handig om lange codes of stukken tekst uit een fysieke brief of krant te kopiëren naar je iPhone. Het herkennen van de tekst werkt erg goed en gaat vrij snel. De vertaal functie maakt de app onmisbaar voor iedere iPhone bezitter.

Beoordeling 9/10

Prijs: €2,39

Bekijk TextGrabber verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Gedrukte teksten digitaliseren met een druk op de knop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.