iPhone app: Fotograferen en bewerken voor de kinderen

Door: tessa-vermeulen | 02 juli 2012 09:07

Nieuws

Ook de kleinen onder ons hebben de behoefte alles vast te leggen. De ervaring leert dat hiervoor vaak de telefoon van de ouders wordt gevraagd. Het gevolg is een bomvolle fotobibliotheek van de meest onzinnige dingen. Om dit te voorkomen is The Camera for Kids ontwikkelt.

Deze camera speciaal ontworpen voor kinderen gaat in op het speelse element. Met de grote knop kan simpelweg een foto worden gemaakt. Het grote voordeel van deze app komt hierbij direct om de hoek kijken. Alle afbeeldingen worden namelijk alleen in de app opgeslagen. Er is dus geen sprake van een directe link met de bibliotheek.

Wanneer een foto wordt geselecteerd wordt deze op een groot schilderezel geprojecteerd. Nu kan het spelen beginnen. Met de verschillende opmaak-functies kunnen de kids hun lol niet op. Je kan een gek gezichtje maken, een klodder verf er doorheen gooien of de totale afbeelding twisten. Met de tekstballonnetjes maak je het plaatje helemaal af.

Uiteindelijk wordt de bewerkte afbeelding weer apart opgeslagen, zodat je niets hoeft te missen. En met het camera-icoon keer terug naar het hoofdscherm.

De app ziet er speels uit en biedt leuke mogelijkheden. Toch is het interne foto-album niet erg overzichtelijk. Op de een klein scherm zijn de iconen moeilijk zichtbaar. Daarnaast genieten kinderen erg van geluiden. Wellicht kan deze functie in de toekomst nog worden toegevoegd.

Kortom

Deze camera voor kinderen is met name handig voor de ouders. Kinderen zijn voorlopig wel even zoet met de verschillende leuke en grappige functies om de foto's te bewerken. Daarnaast worden de foto's binnen de app opgeslagen, zodat de fotobibliotheek niet vol komt te staan.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Download FirstCamera in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Fotograferen en bewerken voor de kinderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.