iPhone app: Extreem nieuws in beeld en geluid

Door: tessa-vermeulen | 23 juni 2012 08:53

Nieuws

Je dagelijkse portie art, design, lifestyle, music, cars en bikes nu ook op jouw telefoon. For the Win is een stijlvolle app die je laat smullen van alle extreme nieuwsfeiten.

Deze Nederlandse dienst houdt je op de hoogte van interessant internationaal nieuws met fantastische actieve en creatieve artikelen, video's en foto's. De app categoriseert verhalen naar featured, video's en foto's. Dit in tegenstelling tot de website waar de categorieën girls, random en weektoppers zijn toegevoegd. De artikelen worden onder ieder tabblad gesorteerd op plaatsingsdatum en zijn prachtig weergegeven met enkel een foto en de titel. Daarnaast wordt op het hoofdscherm ook het aantal views getoond.

Links bovenin het scherm kunnen de instellingen eenvoudig worden gewijzigd en is het zoek-icoon zichtbaar. Heb je een interessant artikel gevonden? Dan kan je deze op de betreffende pagina delen via e-mail, Facebook of Twitter.

De app sluit volledig aan bij het design van de website waar het gebruik van beeld centraal staat. De kwaliteit van het beeld en de simplistische wijze van vertoning werken fantastisch. Toch missen er nog een aantal belangrijk features zoals de mogelijk tot reageren, het aanmaken van een persoonlijke favorietenlijst en de teksten bij de foto's. Wellicht dat dit in de toekomst nog uitgebreid kan worden.

Kortom

For the Win heeft met deze app een zichtbare lijn getrokken met de uitstraling van de website. Met name het gebruik van beeld en het weglaten van onnodige details maakt de artikelen prettig leesbaar. Toch zijn er nog wel verbeteringen door te voeren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog geen reacties achterlaten en de teksten van het artikel zijn bij de foto's niet zichtbaar. Toch is dit een veelbelovende eerste versie.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Download FTW.nl in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Extreem nieuws in beeld en geluid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.