iPhone app: documenten inscannen met je telefoon

Door: ringo-van-dorst | 20 maart 2012 09:32

Nieuws

Als je een plat stuk informatie wilt digitaliseren, dan kun je daar natuurlijk een scanner voor gebruiken. Helaas hebben we niet altijd een scanner bij de hand en komt een uit de heup geschoten foto misschien wat slordig over (wellicht van belang, mocht deze info niet voor jezelf bedoeld zijn). LiveScanner is wat dat betreft een mooie tussenoplossing voor je iOS device.

Uiteraard maakt LiveScanner gebruik van de camera op je iOS device, maar wat deze aan extra's biedt is automatische detectie van de randen van een papier. De rest van de foto wordt automatisch weggegooid. Dit werkt het beste wanneer je het papier op een donkere achtergrond plaatst bij goede verlichting. Handmatig aanpassen van de randen is er niet bij, dus je zult moeten roeien met de software die je hebt; gelukkig kan je wel zelf het moment van "scannen" bepalen op het moment dat je vindt dat de randen goed zijn gedetecteerd. Nu dien je je iPhone een seconde of 2-3 stil te houden, wat na iets te veel koffie niet eenvoudig is, maar het resultaat ziet er ook bij weinig licht en een matige bibber nog verbazend duidelijk en leesbaar uit.

Op deze manier kan je vele pagina's na elkaar scannen in één "project" en eventueel per pagina nog extra leesbaar maken door een contrastverhogende filter toe te passen (één tap op de knop), deze filter te gebruiken met een witte rand om eventuele stukjes werkblad/achtergrond te elimineren (nog één tap op de knop) of deze trucs weer te verwijderen (derde tap op de knop). Je kunt de pagina's ook eenvoudig roteren. Tenslotte mail of sla je het resultaat op als PDF in iBooks, Dropbox, Evernote of eventuele andere op je iOS device aanwezig apps die PDF als invoer ondersteunen.

Kortom

LiveScanner is door het eenvoudige gebruik en de goede kwaliteit "scans" al een prima mobiele vervanger van de scanner. Daarbovenop heeft de app twee handige filters die de leesbaarheid erg ten goede komen. Tenslotte ondersteunt de app een hele lijst aan manieren van exporteren van het eindresultaat. Wat wil je nog meer van een scan-app?

Beoordeling 8/10

Bekijk LiveScanner verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: documenten inscannen met je telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.