iPhone app: De rekenmachine opnieuw uitgevonden

Door: menno-van-bohemen | 08 april 2012 09:03

iPad

In de designwereld is het al een tijdje een trend; minimalistisch design. Dit wordt nu ook doorgevoerd in het design van apps. Eerder schreven we al een review over Clear, een minimalistische takenlijst. Voor de liefhebbers van stijlvolle apps is er nu ook een minimalistische rekenmachine, Rechner.

Rechner is zo eenvoudig mogelijk gehouden. De standaard numerieke knoppen zijn aanwezig, maar daarbij houdt het al snel op. Optellen, aftrekken en vermenigvuldigen doe je door gebruik te maken van swipe-bewegingen. Naar rechts swipen staat voor optellen, naar links swipen staat voor aftrekken en wil je de uitkomst van een som, dan swipe je naar boven.

Het aanleren van de swipe-bewegingen kost je wel wat tijd. Zeker wanneer je wil vermenigvuldigen en delen. Heb je de tijd en het geduld om de swipe-bewegingen aan te leren, dan maak je gebruik van een stijlvolle rekenmachine. De standaard rekenmachine-app op de iPhone ziet er misschien iets minder gelikt uit, maar werkt wel fijner.

Kortom

Rechner is een zeer minimalistische rekenmachine die gebruik maakt van swipe-bewegingen. Het aanleren van deze bewegingen kost wat tijd, maar dan maak je wel gebruik van een stijlvolle rekenmachine.

Beoordeling 7/10

Bekijk Rechner Calculator verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: De rekenmachine opnieuw uitgevonden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.