iPhone app: De app met een handleiding voor alles

Door: menno-van-bohemen | 21 april 2012 08:56

Nieuws

Doe-het-zelf is leuk, hip en ook nog eens kostenbesparend. Bovendien krijg je een enorm voldaan gevoel als het je is gelukt om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten of je eigen band te plakken. Voor het leren van nieuwe dingen was je vroeger vooral aangewezen op je familie. Van oma leer je hoe je lekkere koekjes bakt en pa helpt je op weg als het licht van je fiets weer eens kapot is. Dankzij Snapguide kun je ook van alles leren van mensen die je niet kent en ben je zelf ergens erg goed in, dan kun je dat ook weer delen met de rest van de wereld.

Het leuke aan Snapguide is dat het antwoord geeft op de vraag "how to..". De gebruikers mogen deze vraag helemaal zelf invullen. Zo kun je in de app het antwoord vinden op de vraag hoe je een vlinderstrik vouwt van een dollar-biljet, maar ook je het olie van je auto moet verversen of hoe je lekkere brownies bakt. Doordat het antwoord op de vraag open blijft zijn de inzendingen erg uiteenlopend en soms zeer creatief.

Natuurlijk kun je in de app ook zelf een 'how to' toevoegen. Naast de benodigdheden of ingrediënten kun je stap voor stap uitleggen hoe iets moet. Je kunt hierbij teksten, foto's en video's toevoegen. Andere gebruikers kunnen reageren op jouw handleiding en vice versa. Zo ontstaan soms leuke discussies.

Kortom

Snapguide is in eerste instantie leuk om allerlei grappige handleidingen te bekijken. Wanneer de app door veel mensen wordt gebruikt, kan deze mooie app zomaar een grote kennis-bron worden.

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Bekijk Snapguide verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: De app met een handleiding voor alles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.