iPhone app: Benieuwd wie jou ontvrienden op Facebook en Twitter?

Door: tessa-vermeulen | 28 maart 2012 09:06

iPad

Welke vrienden hebben je Facebook of Twitter-account verlaten, wie is jouw vriend of vijand? Met Friend or Foe kan je ex-vrienden bijhouden en een status update geven op Facebook en Twitter tegelijk.

Het idee achter Friend or Foe is niet nieuw. Apps als LazyUnfollow maakten het voor Twitter al mogelijk je ex-vrienden te zien. Friends or Foe doet dit nu voor zowel Twitter als Facebook. Daarnaast toont deze app je huidige vrienden, de locaties van vrienden en kan je een grafische weergave opmaken. Deze functies zijn op zich interessant en overzichtelijk weergegeven.

Toch is er enige scepsis ontstaan bij de aanschaf van Friend or Foe. In de beschrijving in de App Store, gaat ontwikkelaar JSquared in op kritiek dat de app niet werkt en langzaam laadt. Het aantal ex-vrienden wordt bijgehouden vanaf de dag van aanschaf, dus een geschiedenis hiervan is niet zichtbaar. Daarnaast moeten alle locaties van je vrienden worden ingeladen, dit kost even tijd, "So CHILL OUT!", aldus JSquared.

Deze scepsis verdwijnt niet bij het gebruik van de app. Het inlogscherm toont Twitter en Facebook met een 'on-off' optie en een 'sign in' icoon. Maar hoe moet je nu precies inloggen?! Na enige tijd heb je het door: Facebook en Twitter op 'on' en 'sign in' naar rechts schuiven. Vervolgens kan je inloggen op Facebook en Twitter, waarna de app al je contacten inlaadt. Op deze manier kan je direct werken met de verschillende functies.

Kortom

De sceptische blik waarmee deze app is aangeschaft, verdwijnt niet na het gebruik van de app. Het inloggen geeft problemen, aangezien het niet direct duidelijk is hoe dit moet. Daarnaast geeft de app niet een werkelijke aanvulling op de huidige apps van Facebook en Twitter, behalve dat het bijhoudt welke vrienden jou hebben verlaten en waar vrienden zich bevinden.

Beoordeling 6/10

Bekijk Friend or Foe verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Benieuwd wie jou ontvrienden op Facebook en Twitter?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.